Ana içeriğe atla

Dentikor Haber Sitesi Açıldı

Diş hekimliği ile ilgili haberler için mutalaka ziyaret edin: dentikor

12'lere Tavsiyeler | EN BABA TAVSİYELER


Bütün sene boyunca kimisi çok paralar kazanacağı umuduyla,kimi insanlığa fayda sağlayacağı düşüncesiyle,kimisi de sadece hoşlandığı işle meşgul olabilmek için kısacası bu dandik sistemde yer edinip,hayatını ve soyunu devam ettirebilmek için gençliğinin en güzel,en heyecanlı yılını veya yıllarını masa başında terleyen ve yassılaşan bir adet kıç ile geçirdi.Hanginiz istemezdiniz ki yemyeşil bahçelerde sevdicekle cilveleşmeyi ya da aygır gibi top oynayıp yürüyen leşlere dönüşmeyi. Oldu bir kere.Umarım emeğinizin karşılığını ve his kaybı yaşayan değerli kıçınızın öcünü sınavda alırsınız.Bundan sonra da oturup iyice düşünün taşının.Hiçbir sınavın,sistemin,insanın kölesi değilsiniz.Kodum mu oturtun anladınız değil mi ? Bu bir temenni metni olacaktı ama neye benzediğini çözemedim.Çözebilen yazsın.Hepinize şimdiden başarılar diliyorum.


Evet 12 ler hoşgeldiniz.Hepinizin bildiği ve saçma sapan olan tavsiyeler vereceğim burada size.Alır mısınız almaz mısınız paşa gönlünüz bilir. Sayısal moruklar için özellikle.Öyle sıralama falan da sormayın.

1- Ygs'ye abanmayın. En klişe ve genel geçer tavsiyedir.Hocalarınız da sene içinde size hep bunu söyleyecekler.Ben dinlemedim.Sikko hocalar ne bilir kafasındaydım. Gerçi hala öyleyim.İstisnalar kaideyi bozmaz.Ygs'ye girip çıktıktan sonra kendime ygs için yaptığım tüm çalışmalara harcadığım dakikalar,saatler için küfrettim.Tabi sözeli unutmayın.Sözele yazın çalışabilirsiniz.Sözelden sıçarsanız sınavdan size "baş" çıkar.

2-Deneme çözün.Deneme çözün.Deneme çözün.Yanlışlarınızın analizini kendiniz yapın.İlginç bulduğunuz soruları bir yere not edip tekrar tekrar gözden geçirin.Konunun mantığını kavramanıza çok yardımcı olacaktır.

3-Kitap okumanın yararını anlamayacaksınız ve kabullenmeyeceksiniz birçoğunuz. Problemler de hızınızın arttığını ve daha iyi kavradığınızı göreceksiniz. Abidik gubidik romanlar okumayın tabi ki.%100 çalışıyor.Denendi.

4-Sağınızda solunuzda işi abartıp kurşun kalemle yazmaya alışmaya çalışanlar bile olacaktır.Onlar kadar kafaya takmayın bu işi.Rahatlık çok önemlidir. Ya yapamazsam ? Çözemezsem gibi kaygılarınızın ağzına yüzüne kürekle vurup susturun. Yapacağım,çözeceğim demek her zaman ders çalışmanıza yardımcı olur.

5-Bir konuyu tam olarak bitirmeden ne soru çözün ne de başka konuya geçin.Eminim ki konuyu bitirdiğinizi düşünüp sorulara yumulacaksınız çoğunuz. Bir konunun son sayfasına geldiğinizde kafanızda tüm bilgileri baştan sona takılmadan,zorlanmadan tekrar edebiliyorsanız,bilgiler üzerinde yorum yapabiliyorsanız konuyu bitirmiş bulunmaktasınız.Tebrikler.Bunu yapamıyorsanız tekrar konuya dönün.Sorularda zorlanmanızın başlıca nedeni konuyu yarım yamalak öğrenmiş olmanızdır.Beyniniz hacı murat motoruna döner sonra.Biyoloji için paso konu tekrarını öneririm.

6-Program kesinlikle yapmalısınız.Tabi ki rehber öğretmene vs. ihtiyacınız yok.Zamandan aşırı derecede tasarruf edersiniz.Hatta 2-3 tane oyun serisini bitirecek kadar tasarrufunuz olur.Crysis 3 manyak pişiycik olmuş moruklar.

7-Öğretmenlerinizin dayatmalarına fazla kulak asmayın.Kendi programınız dışına çıkmanız gerekecekse onlara .ok yemeleri gerektiğini söyleyin ve kendi bildiğinizi okumaya devam edin.Sizi en iyi siz tanıyorsunuz.Hocalarınız habire ödevler verecek,kitaplar bitirmenizi isteyecekler.Sizin yaptığınız programa engel olacak bunlar.Burada yukarıda değindim rahatlık konusuna tekrar parmak atıyoruz.Rahat olun.Relax olun.Bitirebiliyorsanız bitirin.Bitiremeyecekseniz,aksayacaksa programınız,yapmayın.Hocanız sizi neyle tehdit ederse etsin.Bizi notlarla ailelerle tehdit ederlerdi.Biz de oturma organımızla gülerdik hepsine.

8-Bir arkadaşım Türkiye 700. sü oldu ygs de.Bu salak lys maratonu boyunca yapamayacağım,olmayacak diye veryansın eder oldu. Lys de de dediği gibi mıçtı sıvadı fazla heyecandan.4000 e düştü.Bir arkadaşım daha vardı.Kafası rahattı herifin.Ygs de 10k oldu.Lys de ortalığı dağıtıp ilk 1000 içine çekti.Bu arkadaşta aynı benim gibi oyun falan oynardı.Total war atardık.İyi oynardı insafsız.Yine rahat oluna geldik bak gördün mü ?


Neyse saçmalamaya devam ederiz sonra.Kardeşim olacak angutta girdi bu sınava.Heyecandan sıvayanlar güruhundan o da.

9-"Bugün çalışmayayım yeaaaa yarın çalışırım" fikri kafanızı kemirecek sürekli.Uyarsanız bu düşünceye sınava dımdızlak girersiniz.O bir gün haftalar oluyor.Haftalar aylar oluyor.Bir bakmışsınız Türkiye geneli bir sınava son gün hazırlanmaya çalışıyorsunuz.Ulan şunu sorsalar yaparım -- aha bunu sormazlar salla gitsin-- derken bir yandan da çay yudumlarsınız.Az ama öz çalışmak her zaman sizi diri tutacak bu maratonda.Kramplarınız olmayacak.Dalağınız şişmeyecek.Erkenden yorulup tempoya ayak uyduramaz hale gelmeyeceksiniz bu sayede.

10-Kaynaklarınızı iyi seçin.Yığınla para gömeceksiniz onlara zaten orası ayrı hikaye.Fotokopi alın derim 5 kitabı 30 liraya alabilirsiniz. Fem,palme,bilfen,3-4-5,finalin biyoloji kitapları,apotemi (bu yayın kasar.Yolun başındayken almanızı tavsiye etmem.) karekök,esen yayınları.Bu yayınlar önceliğiniz olsun.Kalite akar sayfalarından.Yanlış soru barındırmazlar pek.İnternet desteği de bulunur.Bulabilirseniz uğur yayınlarını size konuyu su gibi içirtir. 1 ay boyunca konu orucu tutabilirsiniz o suyla.

11-Arkadaşlarınıza konu anlatın.Göreceksiniz o konuyu ne kadar iyi kavradığınızı.Size soru sormaya gelenleri geri çevirmeyin.Tartışın o sorular üzerinde.Çok faydalı bir çalışmadır bu.Soruyu karşınızda ki insana anlatmaya çalışırken konuyu kafanızda tekrar edeceksiniz istemsiz olarak.Konu anlatırken de karşı tarafın anlayabilmesi için tüm zihinsel kaynaklarınızı kullanacaksınız yine bilinçsiz olarak.Beyninizde çadır kuracak o konu emin olun.

12-Çalışırken olabildiğince sessiz ortamlarda bulunun."Sınavda ses olacak ona alışmam lazım" gibi fantezilere girmeyin.Konuları iyi anlamadan sesten tamamen yalıtılmış bir ortamda tek başınıza girin isterseniz yine de başarılı olamayacaksınız.Tabi alışkanlıklarınızdan vazgeçmeyin.Sesli ortamda daha iyi anlayan değişikler var.Siz de onlardan biriyseniz etrafta torpil patlatacak bir iki velet bulmanızı tavsiye ederim.Mesela ben yaz kış farketmez penceremi açmadan uyuyamam.Peder de hep kızardı gelir kapatırdı.O gidince tekrar açardım.Şimdi kızan eden yok.Olsa da kızsalar.Yalnızlık çok kötü lan.Sınavdan önceki gece peder gelip penceremi açmıştı kendi rızasıyla.Öyle alışkınım çünkü.Rutinim o benim normal olmasa da.Açmasaydı iyi bir uyku bana haramdı.Helal pederciğim.

13-Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamayın.Başkalarının da kıyas yapmasına izin vermeyin.Kendinizle yarışın.Kendi netlerinizi baz alın her zaman. A denilen eleman 130 net yapmış.Benim onu geçmem lazım demeyin.1. denemede 130 net yapmışım.Bunu yükseltmem gerekiyor deyin.İhtiyacınız olan nete bu şekilde ulaşmaya çalışın.Tabi piyasayı da takip etmek gerekir.Tamamen kopmayın.Çalışmanızı buna göre hızlandırabilirsiniz.Ekler yapabilirsiniz.

14-Sözel ygs nin cam damarıdır.Tabi öncelikle sayısalı yapabiliyor olmanız gerekir.Benim gibi "sıfır" sözel çalışmasıyla girmeyin sınava. Apışırsınız camdaki sinek gibi.Türkçe için bol paragraf sorusu ve kitap okumak soruların tamamına doğru cevap vermenizi sağlayabilir.Burada kişinin özellikleri de etkin.Dikkati,konsantrasyonu,zekası vs. Yaptığınız çalışma var olan potansiyelinizi maksimumda kullanmanıza yardımcı olacaktır.Zaten tek esprisi budur.

15-Eğlenin.Öyle sabahlara kadar deli danalar gibi değil.Makul bir müddette,o günün programını tamamladıktan sonra yapın eğlenme işini.Dozunu ayarlayamazsanız sınavda sorular sizinle eğlenir,şekilden şekile sokar.Gözetmenler kabız olduğunuzu düşünür.Arada bir arkadaşlarınızla birlikte sohbet edin.İçerikte sınavla ilgili herhangi bir şey olmasın.Sohbeti rahatlamak için yapıyorsunuz.Başka konular bulun.Eğlenceli,sizleri mutlu edecek konulardan bahsedin hep beraber.Bunun bile faydası var.

16-Yazılı haftalarınızda okulunuz size bir güzellik yapmaz ise eğer o haftaki programa göre tekrar düzenleyin çalışacağınız konuları.Ben galesiz biri olduğum için bunu yapmadım ve birbirine girdi konular.Koca yedi günümde yalan oldu mesela.

17-Benim odamın duvarları sorulardan çıkardığım pratik bilgilerle,önemli formüllerle donatılmış kağıtlarla kaplanmıştı.Kapıyı açıp içeri daldığınız anda gözünüze kocaman puntolarla yazılmış bilgiler çarpıyordu.Sadece yere bakarsam görmüyordum onları.Haliyle sürekli onlara baka baka hafızama kazındı tüm o bilgiler.Tavana da asmayı düşündüm de yatarak okurum diye üşendim oraya kadar uzanıp yapıştırmaya.Tembellik yapmak için yaptığım bir iş için bile üşeniyorum düşünün.Asla unutmazsınız o bilgileri.Odaya girip 360 derece semazen tadında dönün.

18-Yukarıda sorulardan çıkardığım pratik bilgilerden bahsettim.Sorularda kitaplarda bulamayacağınız ayrıntılara ulaşabilirsiniz.Yapamadığınız bir sorunun cevabını öğrendikten sonra,şıklarda ki bilmediğiniz bilgileri kaydedin.Çok işinize yarayacak ve hız kazanacaksınız.

19-Neden hızdan bahsettiğimi yazayım sürekli. Ösym denilen canavar soruları artık yorumlama üzerine hazırlıyor.Aslında birçok öğrenci bu soruları yorumlar,doğru cevabı verir.Burada farkı yaratan hız oluyor.Soruları hazırlayan ağabeyler sizlerden seri okuyup,anlayıp,yorumlayıp,çözüm üretmenizi istiyorlar.Duymuşsunuzdur sınavdan sonra o soruları çözüp "sınavdan sonra çözdüm hepsini ühü ühü" diye ağlayanları.Heyecan faktörü de hızlı düşünmenizi engelliyor tabi ki bunu ekleyeyim.Süre kıtlığı olmasa kim bilir kaç öğrenci fulleyecek sınavı.Soru üzerinde düşünürken hızlı olmaya çalışıyorsunuz ve bu da sizin bağlantıları kurmanızı engelliyor.Bu sorunu fazla pratikle aşmanız gerekir.Fazla pratikten yola çıkarsak yolun sonu konuyu özümlemek olacaktır.Konuyu biliyorsan kafan bile kopsa sınavda yaparsın arkadaşım o soruyu.

20-Konuları ezberlemeyin.Evet ezberlemeyin. -Ama bilgiler,formüller- ? Dediğinizi duyar gibiyim.Bu bilgilere ve formüllere nasıl ulaşıldığını anlamanız gerekir.Mesela fizikte formüller arası bağlantılar kurdurup,aynı .okun laciverdi olan formüllere ulaşmanızı isterler.Formüllerin nereden geldiğini bilen öğrenci daima sadece ezberleyen öğrenciden üstün olacaktır sınavda.12. sınıfta göreceğiniz konularda formül bataklığında boğulacaksınız.İntegral diye bir konu göreceksiniz.Elin adamı bir eğri altında ki alanı çok küçük dikdörtgenlere ayırarak alan hesabı yapmış.İntegral de en azından şimdilik alan hesabına yarıyor lise müfredatına göre.Türev yardımı ile uzaydaki hareketli bir aracı vurup kuş gibi düşürmek mümkün.Konu dağılmasın.Siz integral de ki formülleri sadece en genel haliyle bilirseniz,sorular üzerinde yorum yapmakta zorlanırsınız.Nereden çıktığını bilirseniz bilgilerin ve formüllerin,çok rahat yorumlayabilirsiniz soruları.Deneyin görün.

21-Özellikle bölüm denemeleri netlerinizde hızlı bir artış olmasını sağlar. Apotemi ve femin bölüm denemeleri yeme de yanında yat cinsindendir.Her gün 1 mat-1 fen denemesi yapıştırın.Siz bile şaşıracaksınız. Noluyoz ? Diyeceksiniz. Son günlere doğru bunların sayısını arttıracaksınız zaten.

22-Biyolojik saatinizi ayarlayın.Vücudunuza bir saat aralığı beğendirmelisiniz. Uyku düzeni çok çok önemlidir.Ders çalışırken zinde olmalısınız.Düzeni tutturduğunuz takdirde beyninize lokal doping yapılmış gibi hissediyorsunuz.Tam gaz ders çalışma kapasitesine sahip oluyorsunuz.Bu da denendi çalışıyor.

23-Tatillerinizi iyi değerlendirin.Horul horul uyumayın.Erken denilebilecek saatlerde çalışmaya başlayın.Saat 6 civarı idealdir.Günün en verimli vakitleridir sabah saatleri.Hele bu sıcaklarda öğlen ders çalışmak zor olacaktır. Akşamları da çalışabilirsiniz sıcaklardan kurtulmak için ancak beyniniz o saate kadar yeteri kadar saçmalıkla meşgul olmuş oluyor ve zihniniz ilk uyandığınız anda ki kadar zinde olmuyor maalesef.Gün içinde yaşadığınız olayları beyniniz kendi kendine işliyor sürekli.Bu da kaynaktan yer.Rezervlerinizi boş işlere harcamayın.

24-İnternetten faydalanın.Videolarla çok içli dışlısınız biliyorum.Yemezler.Ancak bu sefer videoların konusu dersleriniz olsun.Belli başlı hocalar var.Pratik bir şekilde konuyu kavramanızı sağlıyorlar.Onları açıp dinleyin anlamadığınız konu olursa.Anlamadınız mı ? Bir daha dinleyin.Yine mi anlamadınız ? Başka hocadan dinleyin.İnternet hazine resmen sınava hazırlanan öğrenciler için.Gömülü bir şekilde sizi bekliyor.Gidin araştırın ve çıkarın toprağın altından o hazineyi.Köşeyi dönün.Konuyu öğrendikten sonra internetten sadece soru çözümlerini izleyin.Gidip saati 10 liradan o konudan ders verebilecek hale geleceksiniz.Ruhum fakir benimde.Saati 10 lira nedir ? Don alamazsın kıçına onla.Özellikle fizik ve matematik için çok yardımcı olacaktır bu iş.İnternetten öğrendiğim bir yöntemle kimya sınavında sınıfın yapamadığı bir soruyu yapmıştım.Hoca doğal olarak itiraz etti.Saçmalamışsın hede höde falan filan.Gidip anlattım.Aldım puanımı.Sonra bir de sınıfa anlattım. Artizlik yaptım  Böyle faydaları da var.Bazı siteler var kitapların çözümlerini içeren.Tabi ki ücretli ama cüzdanınıza darbe yapacak cinsten değil.Girip yapamadığınız soruları inceleyebilirsiniz.Bu sitelerde kalıp soruların çözümlerini de bulabilirsiniz özel olarak.Pratik çözüm yollarını da ulaşabilirsiniz.

25-Bir soruyu referans alarak diğer sorularda yorum yapacaksınız çokça.Bu yüzden ne kadar çok soru tipi görürseniz o kadar yorum yapma kabiliyetiniz gelişir.Özgün sorular bulmaya gayret gösterin.

26-Ağırlığı LYS ye verin arkadaşlar. Ygs ye son bir ay kala LYS çalışmayı bırakın.Asılın paso ygs ye.Ama sene boyunca ygs çalışmayın.Birlikte götürün. LYS nin etkisiyle duman olabilirsiniz. 2.5k sıralama yapıp 14k ya düşen oldu gözlerimin önünde.

27-Ara vererek çalışın.2 saati geçmesin çalışma süreniz bir periyotta. Mola sürenizde 15 dakikayı geçmesin.Sıcağı sıcağına devam edin ara verdikten sonra konunuza. Soğursanız konunun parçalarını birleştirmekte zorlanırsınız ve soruları çözemediğinizi görüp konuyu yeniden okumak zorunda kalırsınız.Hem molayı fazla verip hem de fazladan konu tekrarı yapmanız zaman kaybına neden olacaktır.Zaman çok değerlidir bu süreçte.Doğru kullanan kazanır.

28-Cep telefonunu ve bilgisayarı kaldırmayın.Ders çalışırken çok işinize yarayacak.İradenize hakim olabilirseniz tabi ki.Çalışmalarınızı asıp oyun oynamak,sosyal sitelerde takılmak gibi bir hataya düşmeyin.Ne kendiniz kalkabilirsiniz sonra ne de bir başkası kaldırabilir.Günün programını tamamladığınızda vaktiniz kalırsa yapın o işleri.Mola vaktiniz tamamen size ait.İstediğiniz her haltı yiyebilirsiniz.İsterseniz amuda kalkıp bağıra bağıra şarkı söyleyin.Beyin kanaması geçirebilirsiniz benden söylemesi.15 dakika içinde yapabilecekleriniz kısıtlı tabi ki.Ama buna tav olmak zorundasınız.Emin olun 1 dakika fazla mola verdiğinizde devamı geliyor.Bir kerecikten bir şey olmaz demeyin.Ailenizin mola vakitlerinizde iş-güç vermesine izin vermeyin.Zaten onlar sizi anlayacaklardır.

29-Çalışma masanız düzenli olmak zo-run-da.Tüm kitapların ana baba günü kıvamında birbirine girmiş,ortalığa dağılmış halde olduğu bir masada ders çalışmak şevkinizi kırar.Ders ders kitaplarınızı kategorize edip düzenli bir şekilde yerleştirin. Ergonomik olmasına da özen gösterin.Başkalarının sizin düzeninize müdahale etmesine izin vermeyin.Temiz tutun çalışma alanınızı.Ferah bir mekanda bulunmak sizi ders çalışmanın verdiği ölümcül can sıkıntısından bir nevi koruyacaktır.Ah o sıkıntı yok mu ciğerini sökülüyor resmen insanın.Tüm bu sıkıntıyı çektikten sonra istediğiniz bölümü kazandığınızı gördüğünüzde yaşadığınız mutluluğun tarifini burada harflerle,kelimelerle anlatmak mümkün değil.Annenizin,babanızın yüzünde ki o gülümseme,evde ki şenlik havası,sizin içinizde tüm kaygıların ölmüş olması ve koca bir yazın sadece sizin istekleriniz doğrultusunda olduğunu gördüğünüzde bu galakside kendinizden daha mutlu bir canlı olmadığını düşüneceksiniz.

30-Ders çalışmaktan canınız sıkıldığında sizi gaza getirecek,motive edecek manevi bir pompa bulun arkadaşlar.Havanız kaçtığında basın verin coşkuyu pompaya.Yanlış anlamayın tabi. Öyle okulunuzun resmi falan sizi gaza getirir mi? Bunu kendiniz düşünün.Resimlerin,sözlerin bana bir etkisi yoktu.Ben sadece sınavın sonunda ailemle yaşayacağım mutluluğu düşünürdüm.Babamın bana gurur dolu bakışlarını hayal ederdim.Annemin sevinçten döktüğü gözyaşlarını.Kardeşlerimin de salak salak sorularını hayal ederdim. Abi sen şimdi doktor mu olcan ? Abi harçlık vercen mi ? Siz de manevi olarak can sıkıntısına düştüğünüzde tutunacak bir dal edinin kendinize. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fem Yayınları PDF | TÜM KİTAPLAR

Merhaba, Çoğu Fem Yayınları kitapları piyasada yok ama ben PDFleri burada topladım.  Bu sayfaya ekleyemediğim kitaplar var. Bu kitaplara Fem Yayınları kategorisinden ulaşabilirsiniz. Ulaşmak için tıklayın .  İyi çalışmalar... Son Güncelleme: 11.09.2017 Fem YGS Tarih Konu Anlatımı Fem YGS Simetri Matematik 1. Kitap Fem Dergisi 2009 Yılının Tüm Dergileri  Fem YGS-LYS Geometri Soru Bankası Fem YGS-LYS Fizik Soru Bankası Fem LYS Matematik İlk Adım Soru Bankası Fem LYS Matematik Soru Bankası Fem Matematik Anlatımlı Kitap 1 Fem Matematik Anlatımlı Kitap 2   Fem YGS Coğrafya Konu Özetli Soru Bankası Fem YGS Fizik İlk Adım Soru Bankası Fem YGS Geometri İlk Adım Soru Bankası Fem YGS Fizik Konu Anlatımı Fem YGS Simeti Coğrafya Konu Anlatımı Burada bulamadığınız kitapları KİTAP PDF kategorisinde bulabilirsiniz. KİTAP PDF kategorisine gitmek için tıklayın.

Dev YGS-LYS PDF Arşivi

Bilginize: Sayfadaki bağlantılarda beş saniyelik reklamlar vardır. İndirmede yaşadığınız her türlü sorunlar için yardı almak için buraya tıklayın ve bu formu doldurun. Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık beş yüz tane kitap ile geldim. Güncel olamayanlar olabilir. Biz tarafından yayınlanan dokümanlar değil. Eski basım isteyen arkadaşlarda oluyor bu yüzden bulunması için ekledik. Başarılar, kolay gelsin... Körfez Yayınları 10. Sınıf Akıllı Defteri (2017) 4 Senansta Logaritma  (2017) Hasnaydmr Yayınları YGS Fizik %50 Çözümlü Soru Bankası Hasnaydmr Yayınları YGS Kimya %50 Çözümlü Soru Bankası Bilgi Sarmal Yayınları Paragraf Soru Bankası (2017) Üç Dört Beş Yayınları Matematik Soru Bankası(2016) Akıl Fikir Mektebi Konu Anlatım Soru Bankası Föyleri * Akıl Fikir Mektebi YGS-LYS Matematik Testleri (12 Fasikül) Altın Kalem 10. Sınıf Matematik Ders İşleme Sunuları Altın Kalem 9. Sınıf Matematik Ders İşleme Sunuları Birey LYS Matematik Geometri Ders Anla

LYS1 Deneme Sınavı Yayın İncelemesi | 345, APOTEMİ, METİN, DERECE...

Merhabalar, Hemen konuya geçiyorum: ÖSYM'ye yakınlıkta sıralama şöyle:  345 > Metin > Derece > Apotemi Aslında kitap alırken en öneli kıyaslama budur. ÖSYM seviyesinde mi kitap değil mi? Çok üzerinde veya çok altında olması arasında hiç bir fark yok. İkisi de işinize yaramaz. Zorluk sıralaması ise: Apotemi > Derece > Metin > 345  "Endemik'in bunlar arasındaki konumu nedir?" derseniz: O bende yok. Seviyesi nasıl bilemiyorum. Alt kısımdan yorum yaparak zorluğunu belirtebilirsiniz. LYS1 İÇİN YAPTIĞIMIZ DENEME ANKETİNİ İNCELEDİN Mİ? Yüksek katılımlı anket sonrasında en iyi yayın denemelerini belirledik. Deneme almadan önce mutlaka oku. Buraya tıklayarak o yazıya ulaşabilirsin. YAYINLARIN KENDİ İÇİNDE ZORLUKLARI Apoteminin kendi içinde zorluk sıralaması: Zorlukta Mat2 > Mat1 genel anlamda zor bir deneme. Bazı yayınlarda YGS yani Mat1 kısmı Mat2 den zor oluyor. Onun için bu kıyaslamayı yaptım.  Derece kendi içinde zorluk sı