Ana içeriğe atla

Dentikor Haber Sitesi Açıldı

Diş hekimliği ile ilgili haberler için mutalaka ziyaret edin: dentikor

Uludağ Tıp Nasıl | OBJEKTİF YAZI



Uludağ Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencisi olan bir arkadaşımız kendi üniversitesi hakkında bilgi vericek bu yazımızda. Reklam veya tanıtım amacı taşımayan objektif bir yazı oldu.

Uludağ Üniversitesi 6500 taban başarı sırası ile almaktadır . Tüm Tıp Fakültelerinin başarı sıralamalarını incelemek için tıklayın.

  • Okul yeni sistem değişikliğine gitti. Vize final sistemi yerine komiteye geçildi bu seneden itibaren.
  • Hazırlık sınıfı kaldırıldı.
  • Sınav sistemi olarak iki büyük ders kurulu var. Birisi Tıpta Insan bilimleri diğeri ise Entegre Ders Kurulları adlı komite dersi.
  • Sınıfı geçmek için iki komiteden de 60 üzeri ortalama yapmanız gerekiyor. Birinden kaldığınız takdirde sınıf tekrarı yapmak mecburiyetindesiniz.
  • Komitelerde ders ders baraj olayı var. Mesela Biyokimyadan 10 soru soruldu. Siz en az 5ini doğru yapmalısınız ki eksi baraj yemeyesiniz.
  • Finalde 60 puan barajı mevcut. Önceki komitelerde ortalamanız 90 olsa dahi finalden 60 altı alırsanız büte girmek zorundasınız.
  • Finalsiz geçme yok. Seneye bu gelecek gibi.
  • Tibde 3 komite Entegrece ise 6 komite sınavına giriyorsunuz.
  • Uygulama derslerinde %80 devam zorunluluğu var. Amfi derslerinde yoklama alınmıyor.
  • Interaktif eğitim adında güzel bir uygulama var. Herkesin tıbbın diğer alanlarla ilgili ilişkisi vs. hakkında konularda fikrini belirttiği aktif katılım sağladığı bir ders diyebiliriz. Devam zorunluluğu var. PDö gibi.
  • Okulun kadavra ve maket konusunda eksikliği bulunmuyor. Bunlar genel anlamda bir bilgilendirmeyi. Bu sene özelinde fakültenin negatif özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Bunlar belki de yeni sistemin ilk senesi olduğundan kaynaklanıyor ama birçok öğrenci mağdur durumda kaldı. Bunlar neler mi:
  1. Hazırlık sınıfı kapandığından dolayı bu sene mevcut baya yüksekti. 460 kişi iki şubeye ayrılarak ders gördü.
  2. Mevcudu azaltmak için komite sınavları en baştan beri zor diyebileceğimiz bir seviyedeydi. Örnegin anatomi komitesinde 300 kişi 60 puanın altında aldı. 
  3. Mevcuttan ötürü uygulama dersleri çok kalabalık oluyordu. 
  4. Sistem yeni olduğundan sınavlarla ilgili sık sık güncelleme yapılıyor ve bu da sizin planlarınızı değiştirmenize neden oluyor.
     
  5. Belki de en büyük eksi iki ayrı komite dersi olması. Halk sağlığı, Tıp Tarihi ve etik gibi diğerlerinden kolay dersler asıl baba derslerden ayrı bir komitede olması not ortalaması açısından negatif etkiliyor.
  • Fakülte tercihi yaparken en önemli hususlardan biri sınıf geçme kolaylığıdır. Tercihinizde bunu göz önünde bulundurun.
Sosyal Yaşam ve Yurt Olanakları
  • Kampüsün içinde ve okula yakın yerleşkede "Görükle" Kyk yurtları mevcut. Görüklede özel yurt sayısı baya fazla.
  • Şehir dışından gelip yurtta kalacaksanız senenizin büyük kısmı Görüklede geçecek :)
  • Full öğrenci olduğundan ortama çabuk ayak uydurursunuz. Sınırsız kafeler arasında bulacaksınız kendinizi.
  • Kampüsün içindeki metro sayesinde şehre kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 30 dakikada şehir merkezindesiniz.
  • Bursa sonuçta 'büyükşehir' bu imkândan kültür sanat faaliyetleri açısından yararlanabilirsiniz.
  • Hukuk gibi fakülteler hariç diğer tüm fakülteler aynı kampüste. Bu bir avantaj sosyalleşmek açısından.
  • Ulaşım diğer şehirlere göre cidden pahalı.
Benim aklıma gelen bunlardı. Zor bir dönem ve mantıklı karar vermek durumundasınız. Şahsen Uludağ tercih listenizin baş kısmında konumlandırabileceğiniz kadar iyi bir okul değil. Iyi günler dilerim. 


Bu blogdaki popüler yayınlar

Fem Yayınları PDF | TÜM KİTAPLAR

Merhaba, Çoğu Fem Yayınları kitapları piyasada yok ama ben PDFleri burada topladım.  Bu sayfaya ekleyemediğim kitaplar var. Bu kitaplara Fem Yayınları kategorisinden ulaşabilirsiniz. Ulaşmak için tıklayın .  İyi çalışmalar... Son Güncelleme: 11.09.2017 Fem YGS Tarih Konu Anlatımı Fem YGS Simetri Matematik 1. Kitap Fem Dergisi 2009 Yılının Tüm Dergileri  Fem YGS-LYS Geometri Soru Bankası Fem YGS-LYS Fizik Soru Bankası Fem LYS Matematik İlk Adım Soru Bankası Fem LYS Matematik Soru Bankası Fem Matematik Anlatımlı Kitap 1 Fem Matematik Anlatımlı Kitap 2   Fem YGS Coğrafya Konu Özetli Soru Bankası Fem YGS Fizik İlk Adım Soru Bankası Fem YGS Geometri İlk Adım Soru Bankası Fem YGS Fizik Konu Anlatımı Fem YGS Simeti Coğrafya Konu Anlatımı Burada bulamadığınız kitapları KİTAP PDF kategorisinde bulabilirsiniz. KİTAP PDF kategorisine gitmek için tıklayın.

Dev YGS-LYS PDF Arşivi

Bilginize: Sayfadaki bağlantılarda beş saniyelik reklamlar vardır. İndirmede yaşadığınız her türlü sorunlar için yardı almak için buraya tıklayın ve bu formu doldurun. Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık beş yüz tane kitap ile geldim. Güncel olamayanlar olabilir. Biz tarafından yayınlanan dokümanlar değil. Eski basım isteyen arkadaşlarda oluyor bu yüzden bulunması için ekledik. Başarılar, kolay gelsin... Körfez Yayınları 10. Sınıf Akıllı Defteri (2017) 4 Senansta Logaritma  (2017) Hasnaydmr Yayınları YGS Fizik %50 Çözümlü Soru Bankası Hasnaydmr Yayınları YGS Kimya %50 Çözümlü Soru Bankası Bilgi Sarmal Yayınları Paragraf Soru Bankası (2017) Üç Dört Beş Yayınları Matematik Soru Bankası(2016) Akıl Fikir Mektebi Konu Anlatım Soru Bankası Föyleri * Akıl Fikir Mektebi YGS-LYS Matematik Testleri (12 Fasikül) Altın Kalem 10. Sınıf Matematik Ders İşleme Sunuları Altın Kalem 9. Sınıf Matematik Ders İşleme Sunuları Birey LYS Matematik Geometri Ders Anla

LYS1 Deneme Sınavı Yayın İncelemesi | 345, APOTEMİ, METİN, DERECE...

Merhabalar, Hemen konuya geçiyorum: ÖSYM'ye yakınlıkta sıralama şöyle:  345 > Metin > Derece > Apotemi Aslında kitap alırken en öneli kıyaslama budur. ÖSYM seviyesinde mi kitap değil mi? Çok üzerinde veya çok altında olması arasında hiç bir fark yok. İkisi de işinize yaramaz. Zorluk sıralaması ise: Apotemi > Derece > Metin > 345  "Endemik'in bunlar arasındaki konumu nedir?" derseniz: O bende yok. Seviyesi nasıl bilemiyorum. Alt kısımdan yorum yaparak zorluğunu belirtebilirsiniz. LYS1 İÇİN YAPTIĞIMIZ DENEME ANKETİNİ İNCELEDİN Mİ? Yüksek katılımlı anket sonrasında en iyi yayın denemelerini belirledik. Deneme almadan önce mutlaka oku. Buraya tıklayarak o yazıya ulaşabilirsin. YAYINLARIN KENDİ İÇİNDE ZORLUKLARI Apoteminin kendi içinde zorluk sıralaması: Zorlukta Mat2 > Mat1 genel anlamda zor bir deneme. Bazı yayınlarda YGS yani Mat1 kısmı Mat2 den zor oluyor. Onun için bu kıyaslamayı yaptım.  Derece kendi içinde zorluk sı